Ingrediente
-un dovlecel, -o jumatate de piept de pui, -2 linguri de smantana, -2 linguri cascaval ras, -1 lingura de pesmet, -sare si piper, -cimbru, -o ceapa mijlocie, -2 rosii, -2 linguri pasta de tomate
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Pieptul de pui il tocam marunt si il amestecm cu smantana, pesmetul, cimbru, sare si piper si o lingura de cascaval ras (eu am folosit parmezan). Amestecam bine sa ne iasa o compozitie omogena.
Cu compozitia rezultata, umplem inelele de dovlecel, presandu-le usor intre palme. Procedam asa cu toate inelele.
Cand sunt gata umplute, punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si un catel de usturoi pe care il vom cali usor.
Scoatem usturoiul si punem inelele de dovlecei,lasam focul mediu si le prajim cam 7-8 minute pe o parte si pe alta.
Cand s-au rumenit frumos, le scoatem, le punem intr-o tavita, le presaram cu parmezan si punem la cuptorul incins cam 10 minute.
Cat sunt la cuptor vom face sosul. Intr-o tigaie (eu am folosit tigaia in care am prajit inelele) mai punem un pic de ulei si ceapa taiata pestisori. Lasam sa se caleasca si apoi adaugam rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.
Cand totul este gata, pe o farfurie, punem o lingura-doua de sos si peste punem dovleceii. Decoram cu frunze de patrunjel si servim cat sunt calde.
Sunt grozave!!!
Florentina Oniscu , 18 februarie 2014
cred ca sunt buni
Aneta Frunza , 17 februarie 2014
da
Agneta Herchi , 16 februarie 2014
DA SINT FF BUNI GUSTOSI
Micu Marcela , 16 februarie 2014
hmmmmmmmmm
Cain Mihaela , 25 noiembrie 2013
dar sigur nu ai cum sa termini in 30 e min ...am sa incerc si eu arata bine
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013
o bunatate...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013
Foarte frumos, mi-e o pofta! Felicitari, multumim pt reteta!
Ana-Maria Popa , 08 noiembrie 2013
Pare delicios! voi incerca!