autor:

Carmen's_Atelier

» » Inghetate

Înghețată cu fistic

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 mai 2014

Ingrediente
150 gr fistic, 3/4 ceașcă zahăr, 2 cești lapte, 1/2 linguriță esență de vanilie sau migdale, 4 gălbenușuri, 1 ceașcă frișcă lichidă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr.

Într-o oală cu fund dublu, punem la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă ce o turnăm peste lapte.

Punem laptele din nou la foc mic și amestecăm continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit timp de 1 -2 ore.

Peste crema rece adăugăm fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă subțire și gata....Turnăm în boluri și punem înghețata la congelator.

Și iată că avem acasă, adevărata înghețată cu fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețată cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de ciocolata cu fistic

Inghetata de ciocolata cu fistic

Intr-un vas pe foc mic se pune frisca iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte si se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Inghetate
Inghetata de caise cu fistic

Inghetata de caise cu fistic

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care

18 voturi    11 comentarii
1h
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 600 lei
3599.99 lei
2999.99 lei

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 150 gr fistic
  • 3/4 ceașcă zahăr
  • 2 cești lapte
  • 1/2 linguriță esență de vanilie sau migdale
  • 4 gălbenușuri
  • 1 ceașcă frișcă lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Spaghetti cu creveți și zucchini

Spaghetti cu creveți și zucchini

Punem pastele la fiert în apă cu sare. Avem grijă să nu le fierbem foarte mult, acestea

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza
Retete

din Inghetate

Inghetata de cafea cu sos de vin Inghetata de cafea cu sos de vin

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de caise cu fistic