autor:

Maria Roman

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Inghetata falsa

Autor: Maria Roman (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Roman (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2018

Ingrediente
Blat:, 7 ouă, 6 linguri de făină,, 2 linguri de cacao,, 7 linguri de zahăr, un praf de copt., făina se amestecă cu cacaua și cu praful de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate puțin, se adaugă cîte o lingură din făina amestecata cu cacao și praful de copt pînă o terminăm, amestecand mereu prin răsturnare ca să nu se formeze cocoloașe, compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt sau unsă cu puțin ulei și tapetată cu puțină făină, se introduce în cuptorul încălzit și se coace la foc potrivit adică la 150 grade C, 30 de minute.

Crema: Într-o cratiță punem 4 gălbenușuri cu 150 g zahăr praf se bat 4 - 5 minute să se topească zahărul, se adaugă 2 linguri de făină, 200 ml de lapte și 2 plicuri de zahăr vanilat sau puțină esență de vanilie, se pune cratița pe aburi și se amestecă continu de preferință cu o lingură de lemn să nu se lege de fundul cratiței pană se îngroașă ca și o smantană foarte groasă, se ia cratița de pe aburi si se lasă la răcit. Cand crema este rece de tot, se adaugă un pachet de unt și se amestecă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul, crema se întinde uniform peste blat, deasupra peste cremă se pune frișcă, eu prepar frișca din Praf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă, modul de preparare este pe spatele plicului, pentru o prăjitură se folosește doar un pic, deasupra se poate pune bomboanele sau ciocolată rasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura inghetata falsa

Prajitura inghetata falsa

Nu, nu umblu cu falsificatii doar ca prajitura aceasta este geniala :))! Un blat de ciocolata cu

5 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Prajitura

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

39 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 ouă
  • 6 linguri de făină,
  • 2 linguri de cacao,
  • 7 linguri de zahăr
  • un praf de copt.
  • făina se amestecă cu cacaua și cu praful de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Roman
Tort cu iaurt simplu

Tort cu iaurt simplu

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina in ploaie si coaja rasa de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere felii