Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa.
Se pun laptele si smantana intr-o oala sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Cand se apropie de fiert, se ia de pe foc si se adauga putin in crema de galbenusuri ca temperaturile sa se egaleze, dupa care se adauga crema de galbenusuri in laptele cald si se pune din nou pe foc mic amestecandu-se continuu pana ce incepe sa se ingroase putin.
Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si turnam peste ciocolata si amestecam pana ciocolata s-a topit. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei dupa care o transferam intr-un vas inchis ermetic si lasam in frigider sa se raceasca.
Dupa ce se raceste este bine sa se bata cu mixerul intr-o oala care a stat la frigider si pusa in alta oala cu gheata. Se bate pana rezulta o inghetata moale. Se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider cel putin 2 ore. Cine are masina de facut inghetata se poate folosi de ea. Dupa doua ore se poate servi -este aromata si gustoasa.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii