Inghetata de ciocolata si cafea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata de ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte,
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 200 ml frisca lichida;
  • O cescuta de cafea calda;
  • Optional:
  • stafide,
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Se da de pe foc si se pune in lapte ciocolata neagra rupta in bucatele mici, amestecand, sa se topeasca. E greu sa gasesti o ciocolata neagra gustoasa, insa eu am preferata mea, pe care o puteti vedea in poza. Tableta are 200 g, eu am folosit doar jumatate.

Am testat intr-o zi si varianta cu cacao, insa nu se compara! Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao. De asemenea, ati observat ca am folosit si vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

Compozitia se lasa un pic la racit, apoi se toarna incet peste oua, impreuna cu o cescuta de cafea (calduta, nu fierbinte) amestecand continuu, pana omogenizam.

Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa din nou la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam peste frisca, crema de oua si ciocolata, un pic cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Apoi inghetata se toarna in casolete. In aceasta faza, eu am mai ras un pic de ciocolata si am pus si cateva stafide, ca o nota finala. Se lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana.

Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-ciocolata-si-cafea.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise