autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Inghetate, Mancaruri pentru copii

Inghetata de ciocolata si cafea

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2016

Ingrediente
Galbenusurile de la 4 oua,, 3 linguri zahar (sau dupa gust),, 1 varf de sare,, 300 ml lapte,, Jumatate de pastaie de vanilie, 100 g ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida, O cescuta de cafea calda, Optional:, stafide,, fulgi de ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Se da de pe foc si se pune in lapte ciocolata neagra rupta in bucatele mici, amestecand, sa se topeasca. E greu sa gasesti o ciocolata neagra gustoasa, insa eu am preferata mea, pe care o puteti vedea in poza. Tableta are 200 g, eu am folosit doar jumatate.

Am testat intr-o zi si varianta cu cacao, insa nu se compara! Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao. De asemenea, ati observat ca am folosit si vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

Compozitia se lasa un pic la racit, apoi se toarna incet peste oua, impreuna cu o cescuta de cafea (calduta, nu fierbinte) amestecand continuu, pana omogenizam.

Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa din nou la racit.



Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam peste frisca, crema de oua si ciocolata, un pic cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.



Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Apoi inghetata se toarna in casolete. In aceasta faza, eu am mai ras un pic de ciocolata si am pus si cateva stafide, ca o nota finala. Se lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana.

Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.



Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.





Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-ciocolata-si-cafea.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Rulouri de dovlecei cu branza si bacon

Rulouri de dovlecei cu branza si bacon

Dovleceii se spala bine, se sterg si se taie felii subtiri. Branza se rade sau se faramiteaza cu

1 vot    0 comentarii
25 min
Mancaruri pentru copii
Bulgarasi de branza cu masline

Bulgarasi de branza cu masline

Branza se paseaza bine si se omogenizeaza cu smantana. Adaugam gelatina hidratata in putina apa si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Puiu , 16 iulie 2019

    Delicioasa.

  • Fara foto

    Mary , 08 decembrie 2017

    Foarte buna.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte,
  • Jumatate de pastaie de vanilie
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • O cescuta de cafea calda
  • Optional:
  • stafide,
  • fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Puiu

Delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Biscuiti cu coacaze si stafide Biscuiti cu coacaze si stafide

Amestecam cu mana faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam ouale batute cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Budinci
Crema de zahar ars