Inghetata de cirese

Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem samburii, iar sucul lasat il pastram.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de cirese

Ingrediente

  • 500 g cirese congelate cu samburi
  • 300 g lapte condensat indulcit si rece
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • sucul de la cirese lasate dupa ce s-au dezghetat
  • sos de ciocolata (optional)

Mod de preparare

Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem samburii, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300 g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.

Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura frumoasa inghetatei.

Separat, mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pana devine ferma, apoi punem ciresele trecute prin blender, sucul lasat de la cirese si omogenizam, iar la final incorporam si laptele condensat.

Punem compozitia rezultata in caserole, turnam si putin sos de ciocolata si dam la congelator pana a doua zi.

Intre timp mai amestecam in inghetata pentru nu forma cristale de gheata si pentru a iesi mai cremoasa.

Servim cu mare pofta alaturi de cornete de inghetata sau bete pentru inghetata si extra sos de ciocolata...mmm o bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise