Inghetata de pepene galben

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de pepene galben

Ingrediente

  • zeama si miezul de la un pepene galben mare
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • 300 gr frisca
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa si devine o crema parfumata, raspandind miros de vanilie in tot cartierul. Trageti de pe foc si puneti coniacul dupa care lasati la racit.

Separat, dupa ce ati scos samburii de la pepene, ii curatati frumusel tot miezul, il treceti printr-o sita si il pudrati cu 50 gr zahar, lasandu-l asa la rece vreo jumatate de ora. Adaugati apoi frisca si amestecati totul cu crema de vanilie. Ce incintator!

Puneti in forma portivita, sau ce cutiute, cutioare si alte cele aveti, dati la rece. Nu uitati sa scoateti din doua in doua ore sa mai mixati inghetata pentru a sparge bine acele de gheata. Asta pentru cei care nu au masina de inghetata...inca! :P

Si iata cum dintr-un aromat pepene galben, faceti o inghetata racoritoare pentru o zi de vara. Mie-mi place cu stropi de ciocolata :) V-am pupat!

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise