Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Ingrediente

  • Pentru înghețată,
  • Ai nevoie de:
  • 3 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 200 ml lapte integral
  • 200 ml smântână dulce neîndulcită
  • (recomand folosirea smântânei naturale în locul celei vegetale, gen Hulala sau altele!
  • Gustul nici nu se compară!)
  • 3 piersici
  • Pentru piersicile caramelizate:
  • feliuțe de piersici
  • zahăr brun

Mod de preparare

Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică!

Să mai spun și de piersicile caramelizate fierbinți care alunecă pe înghețată? Să mai spun și de picăturile de caramel care topesc înghețata?

Toate asta într-o singură cupă!

Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin albe iar zahărul e topit. Laptele se pune la fiert , iar când e fierbinte se pune puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecați până sunteți sigure că zahărul e topit complet.Lăsați să se răcească. Smântâna se bate spumă. Dacă folosiți din cea vegetală atenție la zahărul adăugat, ținând cont de faptul că smântâna vegetală este deja dulce.

Să nu fie înghețata prea dulce.

După ce e spumă smântâna se pune puțin câte puțin peste gălbenușurile cu lapte care sunt răcite.

Piersicile se curăță de coajă și se macină într-un blender. Adăugați piureul de piersici peste compoziția făcută anterior.

Amestecați bine și puneți la congelator. Scoateți vasul din când în când și amestecați cu o lingură ca să spargeți floricelele de gheață. Pentru ca inghetata sa fie comblet inghetata are nevoie de cca 8-12 ore in congelator. Daca aveti masina de facut inghetata dureaza mai putin.

Piersicile caramelizate se fac așa: Se taie feliuțe piersicile. Într-o tigaie puneți puțin zahăr brun la topit. Când e topit se pun feliuțele de piersică și se întorc pe ambele părți.

Puneți înghețata în bol și deasupra lor se pun feluițe de piersică deja caramelizate, dar fierbinți!

Mai adăugați câteva picături de zahăr caramelizat și serviți imediat!

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise