Ingrediente
10 flori mai de soc, 1 l de apa, 4 linguri cu zahar (dupa gust), 2 lamai, 2 linguri pepite de ciocolata, 400 ml frisca lichida
Dificultate: Medie | Timp: 2h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Se scot florile dupa acest timp, se pune apa intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul si o mana de flori mici, se lasa la fiert pana scade la aproximativ 1 ceasca de sirop, se storc lamaile, apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
Frisca se mixeaza tare pana se formeaza creste, se adauga siropul, se amesteca usor cu o lingura, se adauga apoi si pepitele de ciocolata, apoi se rastoarna in masina de inghetata, se proceseaza 30-40 min, iar daca nu s-a facut inghetata (se mai intampla, atunci cand compozitia nu este foarte rece), se lasa cuva la congelator 30 min, se proceseaza din nou, apoi se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana in momentul servirii.
Deasupra se pune un topping de fructe, la servire.