Inghetata de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Inghetata de vanilie

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o. :)

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede).

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se incalzeste laptele (dar nu se fierbe) intr-un ibric in care adaugam pastaia de vanilie. Apoi se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. De aceasta data, am mai batut-o un pic cu telul la urma, ca sa se faca spumoasa, apoi am fiert-o direct pe aragaz, la foc mic, pana s-a ingrosat un pic. Pana acum o faceam numai pe baie de abur, de teama sa nu se branzeaza, dar acum am zis ca trebuie sa incerc si asa. Si nu s-a branzit. Ce mi-a placut la varianta aceasta a fost ca s-a gatit mai bine, in plus batand-o cu telul (nu doar amestecand) a iesit mai spumoasa si aerata, apoi produsul final a iesit mai cremos.

Se lasa la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic peste frisca, amestecand continuu cu mixerul, pana vedem ca s-a omogenizat frumos.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.

Portii: 4 cupe

Se poate servi cu dulceata preferata.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/inghetata-de-vanilie-4.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise