Se formeaza 5 bile de inghetata de dimensiunea celor de biliard si se baga in congelator timp de 2 ore.
Feliile de cozonac sau pandispan se inmoaie cu putina apa cu coniac si se aseaza peste bilele de inghetata.Cate o felie de cozonac pentru fiecare bila de inghetata.Se baga din nou in congelator timp de 30 minute.Intr-un castron se toarna faina si apa rece pana se formeaza un aluat dens si corpos.Se adauga cele 2 linguri de zahar si se amesteca din nou.Cand aluatul pare destul de dens ,scoateti bilele de inghetata din congelator si treceti-le prin acest luat ,in asa fel incat toata inghetata sa fie acoperita de acest aluat si sa fie bine inchisa la capete.Se baga din nou in congelator timp de 1 -2 ore.Cu cat stau mai mult in congelator cu atat e mai bine.
Pentru a praji aceasta inghetata avem nevoie de 1 litru de ulei foarte bine incins in care adaugam aceste bile tanandu-le nu mai mult de 2 minute,timp in care se si rumenesc.Se scot pe o farfurie cu servetel absorbant si se servesc imediat calde la exterior si reci inauntru.
Inghetata,in timpul prajelii s-a topit exact cat avea nevoie si de aceea acest desert este un deliciu.Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii