Inghetata prajita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata prajita

Ingrediente

  • 1 cutie de inghetata de 500 gr-gusturi dupa preferinta dumneavoastra
  • 200 gr faina
  • 5 felii de cozonac sau pandispan
  • 2 linguri de zahar
  • 1 l de ulei pt prajit
  • 2 linguri de coniac

Mod de preparare

Se formeaza 5 bile de inghetata de dimensiunea celor de biliard si se baga in congelator timp de 2 ore.

Feliile de cozonac sau pandispan se inmoaie cu putina apa cu coniac si se aseaza peste bilele de inghetata.Cate o felie de cozonac pentru fiecare bila de inghetata.Se baga din nou in congelator timp de 30 minute.Intr-un castron se toarna faina si apa rece pana se formeaza un aluat dens si corpos.Se adauga cele 2 linguri de zahar si se amesteca din nou.Cand aluatul pare destul de dens ,scoateti bilele de inghetata din congelator si treceti-le prin acest luat ,in asa fel incat toata inghetata sa fie acoperita de acest aluat si sa fie bine inchisa la capete.Se baga din nou in congelator timp de 1 -2 ore.Cu cat stau mai mult in congelator cu atat e mai bine.

Pentru a praji aceasta inghetata avem nevoie de 1 litru de ulei foarte bine incins in care adaugam aceste bile tanandu-le nu mai mult de 2 minute,timp in care se si rumenesc.Se scot pe o farfurie cu servetel absorbant si se servesc imediat calde la exterior si reci inauntru.

Inghetata,in timpul prajelii s-a topit exact cat avea nevoie si de aceea acest desert este un deliciu.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise