439
retete

Alte sectiuni
  • Banana Split

    Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic. Cand e aproape gata punem whiskey-ul si le flambam. Le servim

    0 comentarii

  • Inghetata de ciocolata alba

    Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se pune la foc mic sau baine-marie pana se topeste complet. Cand ciocolata alba este topita se adauga si restul de smantana si se introduce la

    0 comentarii

  • Prajitura din albusuri cu zmeura

    Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se amesteca usor. Faina se toarna in 2-3 reprize amestecand usor dupa fiecare pana se

    0 comentarii

  • Inghetata cu cirese si biscuit

    Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola. Caserola se asaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca

    0 comentarii

  • Inghetata din cirese amare

    Se amesteca galbenusurile cu zaharul si smantana ,se dilueaza cu laptele si se fierbe la bain marin pana ce se ingroase.La sfarsit se aduga dulceata de cirese amare.Se da la rece cca .2 ore sa se intareasca. Se servesc ambele inghetate ,amestecate

    0 comentarii

  • Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

    Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc, cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Laptele se strecoara,

    0 comentarii

  • Inghetata de ciocolata si cafea

    Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas

    0 comentarii

  • Inghetata de vanilie

    Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam

    0 comentarii

  • Inghetata cu pepene galben

    Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Crema astfel obtinuta o punem

    3 comentarii

  • Sorbet de pepene rosu

    Se taie miezul pepenelui in bucati mici si se toaca in blender pana devine suc-se strecoara de samburi si numai partea clara o folosim. Intr-o craticioara se pune 1/2 de pahar de suc si zaharul si se incalzeste pana se topeste bine zaharul, la foc mic.

    0 comentarii

  • inghetata de visine

    Visinele se dau prin robotul de bucatarie sau prin masina de carne si se lasa sa se scurga sucul si pulpa fructului fara coji. Smantana si laptele se pun intr-o craticioara, se adauga zaharul si se incalzesc impreuna pana se topeste zaharul si este

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni

    Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul. Intr-un castron punem ciocolata la topit,pe baie de aburi,sau

    1 comentariu

  • Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

    Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Intr-un castron cu galbenusuri

    3 comentarii

  • Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

    Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Intr-un castron cu galbenusuri se

    0 comentarii

  • Inghetata de mango

    Se pune in robot pulpa de mango,laptele si zeama de lamaie,piureul obtinut se amesteca cu frisca batuta,se rastoarna compozitia in aparatul de inghetata a carei cuva a stat la congelator mai mult de 2zile,se proceseaza 30min apoi se serveste imediat iar

    1 comentariu

  • Inghetata de ciocolata cu fistic

    Intr-un vas pe foc mic se pune frisca iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte si se adauga ciocolata rupta, amestecand pana se topeste, apoi se da vasul la rece Intr-un alt vas, se pune laptele cu zahar si se tine pe foc mic pana se topeste apoi

    0 comentarii

  • Inghetata cu vanilie

    In bolul unui mixer punem 500 ml. de smantana cu 8 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca. Punem frisca in alt recipient , iar in bolul mixerului punem 8 oua, frisca treptat , o esenta de vanilie si mixam. Puteti pune in loc de esenta da vanilie

    0 comentarii

  • Inghetata cu ness

    Punem in bolul unui mixer 500 ml. de smantana cu 8 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca. Din bolul mixerului luam frisca si o punem in alt recipient . In bolul mixerului punem 8 oua, frisca (treptat) si mixam. Intr-o cana punem 2 linguri de ness

    0 comentarii

  • Vis in alb

    Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se adauga la smantana incalzita.Amestecam continuu,dar nu fierbem.Se ia crema de pe foc si se scoate pastaia.Cine nu are pastaie

    4 comentarii

  • Sorbet de pepene galben

    Pepenele se curata de coaja si se face pasta cu ajutorul robotului.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se amesteca pasta cu mierea de albine apoi se incorporeaza si albusurile batute.Se introduce la congelator ,amestecandu-se in din cand in cand.Inainte

    2 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: