445
retete

Alte sectiuni
  • Inghetata cu capsuni si pepene rosu

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate. Taiem felia de pepene si scoatem samburii si o taiem bucatele. Punem in blender, iaurtul, capsunele, mierea, pepenele si coniac si amestecam bine. Apoi, adaugam fructele confiate si amestecam usor. Punem compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de capsuni cu iaurt

    Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se

    0 comentarii

  • Inghetata tiramisu

    Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine. Intr-un castron se amesteca

    0 comentarii

  • Inghetata de pepene galben

    Pulpa de pepene pasata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade amestecand sa nu se lipeasca,se da deoparte,se adauga mierea,se amesteca pentru omogenizare apoi se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine.Dupa acest timp,se incorporeaza usor

    0 comentarii

  • Inghetata de vanilie

    Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o. :) Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede). Se separa ouale si vom folosi

    0 comentarii

  • Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

    Reteta e pentru 6 portii si fiecare pahar contine o cupa de inghetata cu vanilie, o cupa cu citrice si o cupa cu fulgi de ciocolata. Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile.

    0 comentarii

  • Banana Split

    Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic. Cand e aproape gata punem whiskey-ul si le flambam. Le servim

    0 comentarii

  • Inghetata de ciocolata alba

    Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se pune la foc mic sau baine-marie pana se topeste complet. Cand ciocolata alba este topita se adauga si restul de smantana si se introduce la

    0 comentarii

  • Prajitura din albusuri cu zmeura

    Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se amesteca usor. Faina se toarna in 2-3 reprize amestecand usor dupa fiecare pana se

    0 comentarii

  • Inghetata cu cirese si biscuit

    Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola. Caserola se asaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca

    0 comentarii

  • Inghetata din cirese amare

    Se amesteca galbenusurile cu zaharul si smantana ,se dilueaza cu laptele si se fierbe la bain marin pana ce se ingroase.La sfarsit se aduga dulceata de cirese amare.Se da la rece cca .2 ore sa se intareasca. Se servesc ambele inghetate ,amestecate

    0 comentarii

  • Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

    Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc, cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Laptele se strecoara,

    0 comentarii

  • Inghetata de ciocolata si cafea

    Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas

    1 comentariu

  • Inghetata de vanilie

    Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam

    0 comentarii

  • Inghetata cu pepene galben

    Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Crema astfel obtinuta o punem

    4 comentarii

  • Sorbet de pepene rosu

    Se taie miezul pepenelui in bucati mici si se toaca in blender pana devine suc-se strecoara de samburi si numai partea clara o folosim. Intr-o craticioara se pune 1/2 de pahar de suc si zaharul si se incalzeste pana se topeste bine zaharul, la foc mic.

    0 comentarii

  • inghetata de visine

    Visinele se dau prin robotul de bucatarie sau prin masina de carne si se lasa sa se scurga sucul si pulpa fructului fara coji. Smantana si laptele se pun intr-o craticioara, se adauga zaharul si se incalzesc impreuna pana se topeste zaharul si este

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni

    Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul. Intr-un castron punem ciocolata la topit,pe baie de aburi,sau

    1 comentariu

  • Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

    Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Intr-un castron cu galbenusuri

    3 comentarii

  • Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

    Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Intr-un castron cu galbenusuri se

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.