439
retete

Alte sectiuni
  • Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

    Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de coaja. Pasam amestecul apoi, acoperim bolul cu o folie si dam recipientul la frigider. Maruntim ciocolata si impreuna cu untul, le punem la topit pe bae

    1 comentariu

  • Inghetata de avocado,menta si lime

    Avocado se curata si se stropeste cu zeama de la jumatate de lime. Intr-un blender se pune avocado taiat cuburi potivite, zeama si coaja de lime, menta, mierea, smantana si se proceseaza pana obtinem o pasta densa. Compozitia obtinuta se toarna

    3 comentarii

  • Pepene galben cu inghetata

    Pepenele se spala,apoi se taie astfel incat sa fie usor de curatat inauntru. Dupa ce ati scos samburii, cu un cutit taiati peretii pepenului prin interior astfel incat sa obtineti un spatiu destul de mare pe care sa il umbleti cu inghetata. Cu o lingura

    2 comentarii

  • Inghetata Soaptele Nimfelor

    Se risneste meiul si se pune la fiert in 300gr apa. Se fierbe pina se ingroasa bine pina incepe un pic sa se lipeasca de fund. (dar nu trebuie sa se arda). Amestecam continuu. Se adauga zaharul si se mai lasa un pic sa fiarba pina se topeste zaharul. Se

    3 comentarii

  • Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

    Se amestecă ingredientele într-un blender și se pune compoziția fie în mașina de înghețată, urmând instrucțiunile prodicătorului, fie într-un vas de inox cu capac etanș, pe care îl dăm la congelator jumătate

    3 comentarii

  • Sorbet de piersici

    Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa sa fiarba pe foc mic pana se topeste zaharul. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se dau pe blender cu tot cu sos pana devine o pasta omogena.

    0 comentarii

  • Inghetata de casa

    Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre timp se pun la topit bucatile de ciocolata impreuna cu Gustul Untului de la Koliba. La final se toarna laptele. O data topita ciocolata, se adauga albusurile

    4 comentarii

  • Inghetata sandwich

    Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata dar si ei sunt foarte buni. Se amesteca galbenusurile de ou cu 100g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 2 lingurite amoniu (poate fi inlocuit

    3 comentarii

  • Inghetata de ciocolata

    Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de lichior. Puneti nuca la prajit in cuptor, intre timp faceti zaharul caramelizat din 150 gr de zahar obisnuit cu 4 linguri de apa. Nucile prajite se pun

    1 comentariu

  • Înghețată cu fistic

    Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr. Într-o

    0 comentarii

  • Inghetata cu aroma de vanilie

    - Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute); - Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija; - Amestecand constant,

    0 comentarii

  • Inghetata cu piscoturi

    Intr-un vas se toarna 200 ml lapte rece de la frigider. Atentie: laptele trebuie inainte fiert si racit ! Se toarna continutul plicului peste lapte. Se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi 3 minute la viteza mare pana se obtine o spuma consistenta. Intr-o

    0 comentarii

  • Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

    Intr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se adauga cacao si apoi faina in ploaie amestecand continuu.Lasam pe foc pana cand compozitia are consistenta unei ciulamale apoi dam jos si lasam la rece. Separat

    2 comentarii

  • Inghetata de vanilie cu alune pralinate

    Cum preparam crantzul: Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in

    7 comentarii

  • Inghetata cu afine si zmeura

    Pentru a face aceasta inghetata cu afine si zmeura noi am folosit si foaie de rulada dar se poate face la fel de bine si fara. Foaia de rulada o faci in felul urmator: Separi 5 oua, freci galbenusurile cu un praf de sare si 5 linguri de apa. Albusurile

    1 comentariu

  • Sorbet de cantalup

    In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam mixerul pana totul devine o pasta fina. Cine are oala mixerului speciala pentru inghetata, toarna pasta in oala si o actioneaza 20-30 de minute pana

    1 comentariu

  • Fructe de padure la congelator pentru iarna

    Pentru cei care vor sa aiba fructe de padure si iarna, iata cum puteti sa le aveti intr-o stare perfecta. Murele se spala si se lasa la strecurat. Apoi, se aseaza pe o tava una cate una pastrand o mica distantza intre ele, si se dau la congelator pentru

    2 comentarii

  • Sorbet de telina

    1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul timp de 3 minute, se aduaga bucatile de telina si se continua fierberea pana la 20 de minute, la foc mic.Se amesteca telina cu sucul de lamaie in blender. 3.Se

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Blenduim vișinele, le presărăm cu zahăr și le punem la fiert. Lăsăm să fiarbă, câteva clocote, până se topește zahărul. Lăsăm la răcorit. Amestecăm apoi piureul de vișine cu smântâna. Amestecul cremos obținut îl dăm la congelator,

    4 comentarii

  • Inghetata de zmeura cu bezea

    Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti, eu am lasat-o asa. Laptele il punem pe foc. Galbenusurile le frecam cu 50 gr zahar pana se albesc. Laptele fierbinte il turnam peste galbenusuri si

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: