445
retete

Alte sectiuni
  • Inghetata de mango

    Se pune in robot pulpa de mango,laptele si zeama de lamaie,piureul obtinut se amesteca cu frisca batuta,se rastoarna compozitia in aparatul de inghetata a carei cuva a stat la congelator mai mult de 2zile,se proceseaza 30min apoi se serveste imediat iar

    1 comentariu

  • Inghetata de ciocolata cu fistic

    Intr-un vas pe foc mic se pune frisca iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte si se adauga ciocolata rupta, amestecand pana se topeste, apoi se da vasul la rece Intr-un alt vas, se pune laptele cu zahar si se tine pe foc mic pana se topeste apoi

    0 comentarii

  • Inghetata cu vanilie

    In bolul unui mixer punem 500 ml. de smantana cu 8 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca. Punem frisca in alt recipient , iar in bolul mixerului punem 8 oua, frisca treptat , o esenta de vanilie si mixam. Puteti pune in loc de esenta da vanilie

    0 comentarii

  • Inghetata cu ness

    Punem in bolul unui mixer 500 ml. de smantana cu 8 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca. Din bolul mixerului luam frisca si o punem in alt recipient . In bolul mixerului punem 8 oua, frisca (treptat) si mixam. Intr-o cana punem 2 linguri de ness

    0 comentarii

  • Vis in alb

    Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se adauga la smantana incalzita.Amestecam continuu,dar nu fierbem.Se ia crema de pe foc si se scoate pastaia.Cine nu are pastaie

    4 comentarii

  • Sorbet de pepene galben

    Pepenele se curata de coaja si se face pasta cu ajutorul robotului.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se amesteca pasta cu mierea de albine apoi se incorporeaza si albusurile batute.Se introduce la congelator ,amestecandu-se in din cand in cand.Inainte

    2 comentarii

  • Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

    Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de coaja. Pasam amestecul apoi, acoperim bolul cu o folie si dam recipientul la frigider. Maruntim ciocolata si impreuna cu untul, le punem la topit pe bae

    1 comentariu

  • Inghetata de avocado,menta si lime

    Avocado se curata si se stropeste cu zeama de la jumatate de lime. Intr-un blender se pune avocado taiat cuburi potivite, zeama si coaja de lime, menta, mierea, smantana si se proceseaza pana obtinem o pasta densa. Compozitia obtinuta se toarna

    3 comentarii

  • Pepene galben cu inghetata

    Pepenele se spala,apoi se taie astfel incat sa fie usor de curatat inauntru. Dupa ce ati scos samburii, cu un cutit taiati peretii pepenului prin interior astfel incat sa obtineti un spatiu destul de mare pe care sa il umbleti cu inghetata. Cu o lingura

    2 comentarii

  • Inghetata Soaptele Nimfelor

    Se risneste meiul si se pune la fiert in 300gr apa. Se fierbe pina se ingroasa bine pina incepe un pic sa se lipeasca de fund. (dar nu trebuie sa se arda). Amestecam continuu. Se adauga zaharul si se mai lasa un pic sa fiarba pina se topeste zaharul. Se

    3 comentarii

  • Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

    Se amestecă ingredientele într-un blender și se pune compoziția fie în mașina de înghețată, urmând instrucțiunile prodicătorului, fie într-un vas de inox cu capac etanș, pe care îl dăm la congelator jumătate

    3 comentarii

  • Sorbet de piersici

    Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa sa fiarba pe foc mic pana se topeste zaharul. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se dau pe blender cu tot cu sos pana devine o pasta omogena.

    0 comentarii

  • Inghetata de casa

    Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre timp se pun la topit bucatile de ciocolata impreuna cu Gustul Untului de la Koliba. La final se toarna laptele. O data topita ciocolata, se adauga albusurile

    4 comentarii

  • Inghetata sandwich

    Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata dar si ei sunt foarte buni. Se amesteca galbenusurile de ou cu 100g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 2 lingurite amoniu (poate fi inlocuit

    3 comentarii

  • Inghetata de ciocolata

    Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de lichior. Puneti nuca la prajit in cuptor, intre timp faceti zaharul caramelizat din 150 gr de zahar obisnuit cu 4 linguri de apa. Nucile prajite se pun

    1 comentariu

  • Înghețată cu fistic

    Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr. Într-o

    0 comentarii

  • Inghetata cu aroma de vanilie

    - Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute); - Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija; - Amestecand constant,

    0 comentarii

  • Inghetata cu piscoturi

    Intr-un vas se toarna 200 ml lapte rece de la frigider. Atentie: laptele trebuie inainte fiert si racit ! Se toarna continutul plicului peste lapte. Se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi 3 minute la viteza mare pana se obtine o spuma consistenta. Intr-o

    0 comentarii

  • Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

    Intr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se adauga cacao si apoi faina in ploaie amestecand continuu.Lasam pe foc pana cand compozitia are consistenta unei ciulamale apoi dam jos si lasam la rece. Separat

    2 comentarii

  • Inghetata de vanilie cu alune pralinate

    Cum preparam crantzul: Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in

    7 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.