445
retete

Alte sectiuni
  • Inghetata cu afine si zmeura

    Pentru a face aceasta inghetata cu afine si zmeura noi am folosit si foaie de rulada dar se poate face la fel de bine si fara. Foaia de rulada o faci in felul urmator: Separi 5 oua, freci galbenusurile cu un praf de sare si 5 linguri de apa. Albusurile

    1 comentariu

  • Sorbet de cantalup

    In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam mixerul pana totul devine o pasta fina. Cine are oala mixerului speciala pentru inghetata, toarna pasta in oala si o actioneaza 20-30 de minute pana

    1 comentariu

  • Fructe de padure la congelator pentru iarna

    Pentru cei care vor sa aiba fructe de padure si iarna, iata cum puteti sa le aveti intr-o stare perfecta. Murele se spala si se lasa la strecurat. Apoi, se aseaza pe o tava una cate una pastrand o mica distantza intre ele, si se dau la congelator pentru

    2 comentarii

  • Sorbet de telina

    1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul timp de 3 minute, se aduaga bucatile de telina si se continua fierberea pana la 20 de minute, la foc mic.Se amesteca telina cu sucul de lamaie in blender. 3.Se

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Blenduim vișinele, le presărăm cu zahăr și le punem la fiert. Lăsăm să fiarbă, câteva clocote, până se topește zahărul. Lăsăm la răcorit. Amestecăm apoi piureul de vișine cu smântâna. Amestecul cremos obținut îl dăm la congelator,

    4 comentarii

  • Inghetata de zmeura cu bezea

    Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti, eu am lasat-o asa. Laptele il punem pe foc. Galbenusurile le frecam cu 50 gr zahar pana se albesc. Laptele fierbinte il turnam peste galbenusuri si

    2 comentarii

  • Inghetata de menta

    Intr-o cratita, amesteca laptele, zaharul, jumatate din smantana si praful de sare. Amesteca bine. Adauga frunzele de menta si continua sa amesteci pana cand frunzele de menta s-au omogenizat cu restul ingredientelor. Ia cratita de pe foc si lasa continutul

    0 comentarii

  • Tort de inghetata cu nes

    Amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o compozitei pufoasa, apoi adauga treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, cacaua si un varf de scortisoara. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine totul si pune compozitia

    0 comentarii

  • Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

    Nuca o macinam marunt in robot/masina. Amestecam apoi nuca cu faina, sarea si untul taiat cubulete. Vom obtine un aluat sfaramicios. Punem oul si o lingura de lapte pentru inceput si framantam usor. In caz de nevoie se mai poate adauga lapte, cat sa se

    2 comentarii

  • Terina de ciocolata alba cu fructe de padure

    Ungem cu putin ulei o forma de chec si o tapetam cu folie de plastic intinzand-o cat mai bine. Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie. Cand s-a topit luam ciocolata de pe foc, amestecam si lasam sa se raceasca. Batem frisca lichida pana cand

    2 comentarii

  • Crema de inghetata

    se separa galbenusul de albus si se toarna intr-un bol cele 3 albusuri si cele 9 linguri de zahar. Se ia mixerul si se mixeaza la viteza 1-3 timp de 5 minute apoi se lasa la frigider 4-5 ore. Apoi e gata de mancat.

    0 comentarii

  • Inghetata de capsune

    Capsunele curatate si spalate vin putin sfaramate cu 1/4 pahar de zahar si 1 lingura de suc de lamaie dupa care se lasa 1 ora la rece. Ouale se freaca cu 3/4 pahar zahar intr-o spuma voluminoasa mai deschisa la culoare. Intr-o tigaie incalzim laptele

    0 comentarii

  • Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

    Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape

    0 comentarii

  • Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

    Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte se pot pregati in zeci de feluri, asa incat nu cred exista vreun

    1 comentariu

  • Inghetata de piersici (de post)

    Se curata si se taie in felii piersicile. Se pun in blender impreuna cu zaharul si vanilia si se zdrobesc pana devin pasta. Se rastoarna pasta in forma de inghetata si se pune in congelator. Cand este pe jumatate inghetata se pune din nou in blender, se

    0 comentarii

  • Foietaj cu mar, nuca si miere

    Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara. Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie asezam parti din merele aromate.Cu degetul inmuiat in apa facem

    0 comentarii

  • Ingheţată de mentă

    Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute. Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare. Galbenuşurile

    5 comentarii

  • Inghetata de vanilie:

    Preparare:Se pune laptele la fiert intr un vas.Cand incepe sa fiarba, se adauga vanilia,zaharul,galbenusurile faina sau amidonul pentru ingrosare.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca si se adauga

    2 comentarii

  • Inghetata

    Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca. Le amestecati cu grija, prin rasturnare. Este important ca amestecul sa inglobeze mult aer. In aceasta baza de inghetata se adauga oricare dimtre variantele propuse. Se pune

    3 comentarii

  • Inghetata de menta

    Se pun laptele cu zaharul la fiert pana ajung la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca pana se racoreste.Se lasa apoi deoparte pana se raceste complet. Serapat, se trec prin blender frunzele de emnta si se amesteca cu laptele.Se bate

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.