439
retete

Alte sectiuni
  • Inghetata de menta

    Intr-o cratita, amesteca laptele, zaharul, jumatate din smantana si praful de sare. Amesteca bine. Adauga frunzele de menta si continua sa amesteci pana cand frunzele de menta s-au omogenizat cu restul ingredientelor. Ia cratita de pe foc si lasa continutul

    0 comentarii

  • Tort de inghetata cu nes

    Amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o compozitei pufoasa, apoi adauga treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, cacaua si un varf de scortisoara. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine totul si pune compozitia

    0 comentarii

  • Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

    Nuca o macinam marunt in robot/masina. Amestecam apoi nuca cu faina, sarea si untul taiat cubulete. Vom obtine un aluat sfaramicios. Punem oul si o lingura de lapte pentru inceput si framantam usor. In caz de nevoie se mai poate adauga lapte, cat sa se

    2 comentarii

  • Terina de ciocolata alba cu fructe de padure

    Ungem cu putin ulei o forma de chec si o tapetam cu folie de plastic intinzand-o cat mai bine. Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie. Cand s-a topit luam ciocolata de pe foc, amestecam si lasam sa se raceasca. Batem frisca lichida pana cand

    2 comentarii

  • Crema de inghetata

    se separa galbenusul de albus si se toarna intr-un bol cele 3 albusuri si cele 9 linguri de zahar. Se ia mixerul si se mixeaza la viteza 1-3 timp de 5 minute apoi se lasa la frigider 4-5 ore. Apoi e gata de mancat.

    0 comentarii

  • Inghetata de capsune

    Capsunele curatate si spalate vin putin sfaramate cu 1/4 pahar de zahar si 1 lingura de suc de lamaie dupa care se lasa 1 ora la rece. Ouale se freaca cu 3/4 pahar zahar intr-o spuma voluminoasa mai deschisa la culoare. Intr-o tigaie incalzim laptele

    0 comentarii

  • Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

    Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape

    0 comentarii

  • Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

    Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte se pot pregati in zeci de feluri, asa incat nu cred exista vreun

    1 comentariu

  • Inghetata de piersici (de post)

    Se curata si se taie in felii piersicile. Se pun in blender impreuna cu zaharul si vanilia si se zdrobesc pana devin pasta. Se rastoarna pasta in forma de inghetata si se pune in congelator. Cand este pe jumatate inghetata se pune din nou in blender, se

    0 comentarii

  • Foietaj cu mar, nuca si miere

    Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara. Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie asezam parti din merele aromate.Cu degetul inmuiat in apa facem

    0 comentarii

  • Ingheţată de mentă

    Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute. Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare. Galbenuşurile

    5 comentarii

  • Inghetata de vanilie:

    Preparare:Se pune laptele la fiert intr un vas.Cand incepe sa fiarba, se adauga vanilia,zaharul,galbenusurile faina sau amidonul pentru ingrosare.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca si se adauga

    2 comentarii

  • Inghetata

    Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca. Le amestecati cu grija, prin rasturnare. Este important ca amestecul sa inglobeze mult aer. In aceasta baza de inghetata se adauga oricare dimtre variantele propuse. Se pune

    3 comentarii

  • Inghetata de menta

    Se pun laptele cu zaharul la fiert pana ajung la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca pana se racoreste.Se lasa apoi deoparte pana se raceste complet. Serapat, se trec prin blender frunzele de emnta si se amesteca cu laptele.Se bate

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni

    Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, se lasa la scurs intr-o sita, apoi se zdrobesc impreuna cu 50 g zahar. Se lasa la frigider circa 30 min. Separat se freaca galbenusurile, cu zaharul ramas, se dilueaza cu laptele si se pune pe foc, amestecandu-se

    0 comentarii

  • Inghetata de ciocolata

    Se freaca galbenusurile cu 3 lg de zahar, amidonul si pudra de cacao.Se toarna peste ele lapte fiert si racit, apoi se lasa la fiert,la foc mic, pana se ingroase la consistenta unei creme. Separat, se bat albusurile spuma tarecu praf de sare, restul

    0 comentarii

  • Desert cu inghetata si fructe

    Se pun intr-un vas, pe foc, laptele cu zaharul vanilat sis e lasa pana cand aproape incepe sa fiarba.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.Se incorporeaza treptat laptele fiebinte, amestecand continu cu o lg de lemn.Se pune compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de zmeura

    Pentru ingredientul inghetata: - retete de inghetata prin bucataria albinutzei sau de care stiti a face. Sau luati din supermarket de care va place, cum va place. Pentru spuma din dulceata de zmeura.... e simplu puneti fructele la fiert cu zahar, exact

    0 comentarii

  • Inghetata de ananas

    Curatam ananasul,il taiem cubulete si il punem in robotul de bucatararie. Mixam pana devine o pasta dupa care adaugam iaurtul si zahar pudra (depinde cat de dulce vreti sa fie ),mai mixam 1-2 minute pana se omogenizeaza totul si turnam intr-o forma cu

    2 comentarii

  • Semifreddo cu mascarpone si cafea

    Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri. Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o

    9 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: