Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza Ricotta
  • 100 gr miere de salcam
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic (10 gr) gelatina
  • Pentru sos
  • 1 conserva (400 gr) capsuni
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • coniac, pentru insiroparea blatului
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare.

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, esentele, coaja rasa si zeama de lamaie.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se inglobeaza apoi albusurile spuma iar compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Blatul se lasa sa se raceasca complet.

Pentru umplutura, se pune gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute.Se amesteca mierea cu semintele de vanilie si branza Ricotta.Gelatina se incalzeste putin pana cand se topeste apoi se incorporeaza in amestecul cu branza.Compozitia obtinuta se da la rece pana cand incepe sa se intareasca.

Pentru sos, se paseaza capsuni cu tot cu sirop, cu esenta de portocale, coaja rasa si zeama de lamaie apoi siropul obtinut se da la rece.

Pentru asamblare, se taie din blatul racit, pentru fiecare portie, cate 2 inimioare.Se aseaza o inimoara pe o farfurie si se insiropeaza cu coniac.Se pune deasupra 2 linguri de umplutura si se acopera cu a 2-a inima insiropata cu coniac si pudrata cu zahar, presand-o usor. De jur-imprejurul inimii se toarna sirop de capsuni.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise