Ingrediente
1.5 litri lapte, o pastaie vanilie, 5 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura faina sau amidon, , Pentru servit : fulgi de migdale, fulgi ciocolata etc
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte.
Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus).
Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .
Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa. Terminam toata compozitia.
Laptele in care am fiert albusul eu il arunc, dar se poate strecura peste galbenusuri.
Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar (mai adaugati daca doriti mai dulce), si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ).
Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .
Lasam sa fiarba pana se ingroasa, se face ca o smantana moale.
Aranjam in boluri laptele cu galbenusul, deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale sau de ciocolata, in functie de preferinte.