Curatati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi in care puneti 0,5 l apa. Pana se fierb merele, cam 15-20 minute, taiati celelalte fructe feliute si cubulete, fructele de padure se lasa intregi, stoarceti lamaia.
Scoateti merele din zeama cu o paleta, puneti-le intr-un vas mai inalt si dupa ce se racoresc putin mixati-le. Puneti-le din nou pe foc in jumatate din zeama in care au fiert, impreuna cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Daca le-ati fiert in aburi, adaugati toata zeama. Puteti adauga 2-3 linguri de suc lasat de mure pentru culoare. Fierbeti pana se leaga bine siropul, la foc foarte mic, cam 30 minute.
Intre timp, pregatiti cateva castronele (6-8) in care asezati fructele taiate. Eu am folosit fundul mai multor peturi ca sa arate mai frumos jeleul cand il rastorn. Adaugati peste fructe jeleul de mere caldut si dati-l la rece. Puteti sa puneti catronelele in congelator, ca sa se inchege mai repede jeleul. Astfel puteti sa il serviti chiar si ca inghetata.
Pofta buna. Puteti folosi orice fructe doriti, dar sa pastrati merele pentru jeleu.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii