Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.
Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.
Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele de struguri si am fiert siropul inca 10 minute cu coaja de lamaie, rasa pe lung.
Am amestecat zaharul (350 g ) cu Gelfixul, apoi l-am adaugat la siropul de pe foc si am mai fiert inca 10 minute, apoi am adaugat boabele de struguri scoase si am lasat sa dea in 2-3 clocote.
Am turnat jeleul fierbinte in borcane, apoi am etanseizat borcanul. Pentru o repartitie uniforma a fructelor in jeleu, am agitat usor, prin rasturnare, din 10 in 10 minute, pana s-a racit jeleul. Se depoziteaza in locuri reci.
Un deliciu pentru zilele geroase de iarna. Boabe aurii, captive in jeleul galben aromat cu beteala din coaja de lamaie...
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii