autor:

Daniela

» » Fripturi

Jumari

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
Fleica de porc

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Noi nu taiem porc dar jumarile, in fiecare an, nu lipsesc asa ca avem zi speciala de facut jumari.

Cumparam pentru asta fleica de porc, brazdata bine cu carnita, dar sa lase si grasime ca sa se poata face jumarile aurii si crocante.

Le taiem in bucati potrivite , egale ca marime, sa se faca deodata.

O mina de slanina curata se taie in betigase mici, se pune in tigaia incinsa si se amesteca pina ce se lasa untura. Apoi se scot bucatile de slanina si peste untura incinsa se pun bucatile de fleica , la foc mare si se amesteca .Nu ar trebui sa se prinda pentru ca pe fundul cratitei este deja untura.

Dupa ce s-au aurit, le scot cu o paleta si le pun pe un gratar peste care am asternut prosoape absorbante din hirtie, astfel jumarile vor ramine curate, fara urme de untura pe ele.

In ziua in care se fac jumarile. obligatoriu o mincare va fi asa : mamaliga ca aurul, ochiuri moi , brinza de oaie si jumari
Nu lipseste de pe masa : farfuria cu muraturi , cana cu moare trandafirie si acidulata si, bineinteles, o lebenita murata, asa, ca in poze !
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Jumari si untura de porc

Jumari si untura de porc

Slanina se spala,se sterge,se zvanta foarte bine,se indeparteaza soriciul daca exista,se taie in

13 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Jumari de oua(1)

Jumari de oua(1)

Se pregatesc la fel ca la reteta \"jumari de oua\",adaugindu-se patrunjel verde.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Vai, ce uiţi de diete cu aşa ceva! Sănătate moldo-ardelenească! Daca după asta mergi la tăiat lemne să dai jos caloriile!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Buuune!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Imi plac la nebunie yumi,yumi. *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Fleica de porc

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Vai, ce uiţi de diete cu aşa ceva! Sănătate moldo-ardelenească! Daca după asta mergi la tăiat lemne să dai jos caloriile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PUI PE SARE LA CUPTOR