Jumari si untura de porc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Jumari si untura de porc

Ingrediente

  • 600 g slanina porc cu carnita pe ea
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Slanina se spala,se sterge,se zvanta foarte bine,se indeparteaza soriciul daca exista,se taie in cubulete cat de cat egale si se pun la topit la foc mic amestecand la inceput mai des pentru a nu se lipi.In momentul in care au inceput sa se topeasca amestecam mai rar si le lasam sa se prajeasca atat cat avem nevoie.Sotului meu ii plac jumarile mai prajite,mai crocante,asa ca intotdeauna le las sa se rumeneasca mai bine. Spre sfarsit se sareaza dupa gust si se vor scoate intr-un castron,sau intr-o strecuratoare sa se mai scurga de grasime...

Untura ramasa se va strecura si se va pastra in borcane la rece(mi-a iesit un borcan de 400 g de untura)... Mi-aduc aminte cand eram copil mancam untura pe paine cu usturoi sau untura pe paine cu zahar...

Ce dor imi este de acele vremuri...,doar faceam galagie prin batatura,de cearta iscata pe gutuia sau marul din gurita porcului si pe soriciul mai bine facut sau cine stie ce nazbatii mai faceam...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise