Kataif

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Kataif

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 100 g unt
  • 400 g fidea (foarte fina)
  • 500 ml apa,zeama de compot
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lamaie
  • 500 g frisca
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri faina sau amidon
  • 100 g zahar
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pt ornat:
  • fructe:ananas,mandarine, kiwi,portocale,visine

Mod de preparare

Preparare:

Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie mare atentie ca se va arde daca nu intoarceti fideaua!

Oprim cateva linguri de fidea uscata pt ornat.

Se pregateste siropul din 500 ml apa+zahar si lamaie,rom sau zeama de compot.

Se toarna siropul fierbinte peste fideaua din tava si punem in cuptorul incalzit pt a trage apa si se pregateste crema de vanilie sau lamaie:

Se amesteca cu putin lapte rece faina/amidonul si zaharul si cand am subtiat crema o punem la fiert pana se ingroasa.Adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si untul ,mestecand ,pana se incorporeaza tot untul

Lasam sa se raceasca si adaugam peste blatul de fidea aceasta crema si apoi adaugam frisca

Frisca o putem face din 2 plicuri/frisca lichida sau din smantana(frisca naturala)

Ornam cu fructe,ciocolata si firicelele de fidea oprite.

Eu am adaptat acest Kataif la gusturile mele.

Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise