Kataifi (Cataif cu nuci si frisca)

Timp pregatire
120 minute
Kataifi (Cataif cu nuci si frisca)

Ingrediente

  • 200 g fidea Hutton
  • 100 g unt
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 vf cutit cardamon
  • 300 ml apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 2-3 cuisoare
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri suc de lamaie frisca pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca nucile macinate cu praful de scortisoara si cardamon. Se aseaza jumatate din cantitatea de fidea in tava si se stropeste cu 50 g unt topit. Deasupra se presara uniform amestecul cu nuci. Peste stratul cu nuci se aseaza restul cantitatii de fidea care se stropeste cu 50 g unt topit. Tava astfel pregatita se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade, timp de 10-15 minute sau mai mult, in functie de cuptor. Fideaua trebuie sa se rumeneasca usor la suprafata.

Sirop:

Se amesteca apa cu zaharul, sucul proaspat de lamaie, cuisoarele si batonul de scortisoara. Se pun la fiert, la foc mare, timp de 8-10 minute, pana se formeaza un sirop legat. Se retrage vasul de pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana se dizolva.

Asamblarea:

Tava cu fideaua rumenita se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul fierbinte. Dupa aprox. 3 ore, cand blatul se raceste bine si siropul este absorbit in totalitate de fidea, se aseaza deasupra frisca aromatizata cu scortisoara. Kataiful se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Reteta pregatita de Florentina @www.truedelights.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise