Ingrediente
pentru foi, 200 grame untura, 600 grame gaina, 2 galbenusuri de ou, 1 ou intreg, 2 linguri de zagar, 200 grame smantana, 1 pachet praf de copt, un praf de sare, pentru crema, foaia cea mai urata sfaramata, 200 grame lapte fierbinte, 100 grame zahar, 2 linguri gem de caise, 1 lingura cacao, 3 esente de rom, 250 grame margarina, pntru bezea, 7 bucati albus de ou, 10 linguri de zahar, ciocolata razuita
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura.
Pentru crema una dintre foi, se sfarma cu masina de macinat nuca, peste ea se adauga cacaua. Margarina cu laptele si zaharul se pun pe foc pana se topesc zaharul si margarina, se adauga esenta de rom si se toarna peste foaia razuita care va deveni crema peste prajitura.
Pentru glazura se mai adauga pe langa cele 2 albusuri de ou ramase de la coca inca 5 albusuri care se bat pana sta albusul de ou. La final se adauga pe rand si zaharul, apoi compozitia se pune pe baie de aburi pana zaharul se topeste si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata.