Ingrediente
Ingrediente pentru bază:, , 2 ouă, 130 gr zahăr, 80 gr unt topit, 100 ml lapte, 130 gr făină, 15 gr cacao, 10 gr praf de copt, , Ingrediente pentru umplutură:, , 250 gr lapte, 50 gr zahăr, 50 gr nucă de cocos, , Ingrediente pentru topping:, , 40 ml lapte, 80 gr zahăr, 30 gr unt, 100 gr nucă de cocos(plus supliment pentru ornat), 400 gr ciocolată cu lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă să se răcească complet. Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică,se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos. Se adaugă laptele şi se amestecă.
Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă. Lasă să se răcească,amestecând din când în când. Pregătiţi toppingul de nucă de cocos,într-o cratiţă se pune laptele,zahărul şi untul.Se fierbe la foc mic.Când untul sa topit,opriţi şi se adaugă nuca de cocos.Se amestecă bine.
Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.
Întindeţi bine crema şi se pune toppingul de cocos peste blat. Băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră .Între timp topiţi ciocolata la bain-marie.
Taiati prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra, peste toppingul de cocos, ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.
Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.