Într-un castron, se pun ouăle cu zahărul şi se amestecă. Pe urmă se adaugă laptele şi untul topit. Adăugăm făina,cacaua şi praful de copt. În tava de la cuptor se pune hârtie de copt, se toarnă într-o matriţă pătrată sau într-o tavă pătrată.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă să se răcească complet. Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică,se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos. Se adaugă laptele şi se amestecă.
Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă. Lasă să se răcească,amestecând din când în când. Pregătiţi toppingul de nucă de cocos,într-o cratiţă se pune laptele,zahărul şi untul.Se fierbe la foc mic.Când untul sa topit,opriţi şi se adaugă nuca de cocos.Se amestecă bine.
Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.
Întindeţi bine crema şi se pune toppingul de cocos peste blat. Băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră .Între timp topiţi ciocolata la bain-marie.
Taiati prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra, peste toppingul de cocos, ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.
Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii