Kinder Pingui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Kinder Pingui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • * 4 oua mari sau 5 oua mici
  • * 100 g faina
  • * 100 g zahar
  • * 2 linguri gris
  • * 2 linguri miere
  • * 1 plic ( 50 g) cacao
  • * 1 zahar vanilinat
  • * 1 plic praf de copt
  • * 100 ml ulei
  • * 100 ml lapte
  • * un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 1 intaritor de frisca
  • * 150 ml lapte condensat
  • * 2 linguri miere
  • * 1 lingura esenta vanilie
  • Ingrediente pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata cu lapte
  • * 50 g unt
  • * 1 lingura ulei
  • Ingrediente pentru topping:
  • * 3 linguri mari crema nougat de alune
  • * 50 g unt

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase.

Treptat se adauga faina in ploaie . Se adauga si praful de copt ( este bine sa il stingeti cu putin otet, adica sa turnati 2 stropi de otet direct pe praf pana face spume; nu ii va modifica gustul, stati fara grija).

Adaugati treptat laptele, uleiul si mierea, apoi pe urma si pudra de cacao.

Separat se bat spuma albusuriel cu sarea.

Cele doua compozitii se amesteca usor , cu o spatula (eu o prefer pe cea de silicon, nu as inlocui-o cu nimic in lume) si nu cu mixerul.

Din acest amestec se vor coace doua foi, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Frisca lichida se bate pana cand devine tare, se adauga intaritorul, urmeaza mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.

Glazura: Ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga untul si uleiul si se amesteca bine pentru a realiza o glazura fina si lucioasa.

Pentru topping: crema se topeste pe foc mic si se adauga untul.Se amesteca pana la omogenizare, apoi se pune la racit.

Asamblarea:

Se ia o foaie, se adauga o jumatate din cantitaea de crema, se intinde uniform.

Peste aceasta se intinde toppingul racit

Se baga la frigider pentru vreo 10 minute sa se intareasca toppingul, apoi se adauga cea de-a doua foaie, care se apasa pentru a adera bine de crema.

Peste aceasta se intinde glazura calda.

Se lasa la frigider pentru vreo 1-2 ore , dupa care este numai buna de servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise