In castronul in care framantam punem faina. Adaugam 2/3 din lapte, sarea, oul si drojdia frecata cu o lingurita de zahar si diluata cu putin lapte.
Vom framanta un aluat care este destul de elastic si nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in doua si formam doua painici. Acoperite cu un prosop le lasam la dospit o jumatate de ora.
Fierbem apa cu sare intr-o oala cu o deschidere mai mare. Aici vom pregati prin fierbere knedla. Cind apa clocoteste adaugam knedla dospita si fierbem pentru 20 de minute. Nu este nevoie sa o intoarcem in timpul fierberii.
O scoatem cu o paleta pe o farfurie si o servim fierbinte in locul painii cu gulas, varza cu gasca, rata sau piept de porc la cuptor.
Knedla se taie cel mai bine cu o ata subtire; avand in vedere ca se serveste fierbinte se poate taia si cu cutitul, dar varianta cu ata este mai practica.
Dupa racire knedla se incalzeste la aburi si va fi la fel de gustoasa.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii