Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 1 plic Creme Ole de ciocolata, Crema:, 200 ml smintina dulce, 200-220 ml lapte rece, 1 plic Creme Ole de vanilie, Glazura:, 2 linguri apa, 2 linguri zahar, 2 linguri brandy sau lichior, 100 g ciocolata, 100 g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
18 voturi
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
miha278 , 15 mai 2009
Cely,dupa ce-ai s-o faci,te vei indragosti de-a dreptul.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009
Arata minunat de imi lasa gura apa
miha278 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009
Tudoderel,intotdeauna te va auzi cineva! :) Da,e foarte buna prajitura! Si usor de facut.De mancat nici nu se pune problema...:))
miha278 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009
Alexandrina,multumesc! Adevarul e ca poti face prajitura asta sub orice forma iti trece prin cap. ;)
miha , 16 aprilie 2009
Sonia,da...este foarte gustoasa prajitura! Incearca...si ai sa vezi cum te intragostesti de ea...:))
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009
Buna prajitura! Eu scriu, dar cred ca in van.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009
Mie imi place foarte mult aceasta prajitura, am pregatit-o des. La crema am folosit doar smantana, si deasupra am pus glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker. Miha, ce frumos ti-a iesit sub forma de tort!
sonya65 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009
O reteta nemaipomenita, cred ca este si foarte gustos!!!!