autor:

amalia

» » Conserve si muraturi

Ktchup sau... ketchup fara E- uri

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2018

Ingrediente
2 kg gogosari rosii, 1 l bulion, 500 g zahar, 400 ml ulei, 3 lg mustar dulce, 20 ml otet, 2 lg sare, 1 lg piper, , Mai ai nevoie de borcane curate si uscate si multe buna dispozitie!, , Daca vrei sa faci un ketchup iute, poti adauga si niste ardei iuti atunci cand macini gogosarii.

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare



Ii lasi sa se usuce, ii tai in sferturi si ii dai prin masina de tocat.

Pui uleiul intr-o oala suficient de mare si adaugi gogosarii tocati, lasandu-i sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand (eu am folosit si o plita ca sa nu risc sa mi si lipeasca), pana cand se inmoaie (cca 90 minute).

In acest moment adaugi bulionul, sarea, piperul, zaharul si mustarul si lasi sa fiarba in continuare inca 90 de minute.

Cand gogosarul este bine fiert, adaugi otetul putin cate putin, cate o lingura la 5 minute, si lasi sa mai fiarba inca 15 minute din momentul in care ai terminat de adaugat otetul.



Nu uita sa mai amesteci din cand in cand.



Torni ketchup-ul in borcane, inchizi cu capace si dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos, in camara, pentru cand vei avea nevoie de el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ktchup sau... ketchup fara E- uri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate pt iarna

Muraturi asortate pt iarna

Saramura: la 1 litru apa se pune 1 lingura plina cu sare grunjoasa (fara iod) se fierbe, fierbinte

32 voturi    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim

6 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 l bulion
  • 500 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 3 lg mustar dulce
  • 20 ml otet
  • 2 lg sare
  • 1 lg piper
  • Mai ai nevoie de borcane curate si uscate si multe buna dispozitie!
  • Daca vrei sa faci un ketchup iute
  • poti adauga si niste ardei iuti atunci cand macini gogosarii.

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

54 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Rosii in suc de rosii galbene