Kusheri-Orez cu linte si macaroane –specific egiptean

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Kusheri-Orez cu linte si macaroane –specific egiptean

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de linte
  • -6 catei de usturoi
  • -1 lingura chimin macinat
  • -3 cepe de marime medie
  • -1 cana ulei de masline
  • -2 cani orez
  • -1 cana pasta de rosii
  • -1 pachet de macaroane ( 400gm)
  • -sare dupa gust
  • -1 cub Maggi de pui sau 1 lingurita Vegeta

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie.

Se fierbe lintea in 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa.

Se fierb macaroanele in apa cu sare si putin ulei 15 minute si se scot intr-o strecuratoare.

Orezul se opareste si se la sa 10 minute , apoi se spala bine si se scurge de apa.

Se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta 3 cani de apa,4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 6 catei de usturoi intregi,cubul de Maggi ,chiminul; cand au inceput sa fiarba se adauga orezul si lintea ; se acopera si se fierb la foc mic 20 de minute.

Se pune pe un platou orezul cu lintea.

Se acopera cu un strat de macaroane fierte.

Se pun peste macaroane 3 linguri sos de rosii.

Se decoreaza cu ceapa calita in uleiul de masline.

Se serveste cu salata de rosii si castraveti sau iaurt natural.

Pofta buna!

Kusheri este poate cea mai tipica mancare egipteana.

Este foarte buna si pentru post( se fierbe cu Vegeta in loc de cubul de Maggi de pui) fiind foarte aromata dar si foarte consistent.

La noi la Amman este un restaurant “ Mister Kusheri” care serveste in exclusivitate doar acest fel de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise