La Ficelle Picarde (Clatite cu ciuperci si sunca din Picardia) – reteta Turul Frantei Eurosport

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
La Ficelle Picarde (Clatite cu ciuperci si sunca din Picardia) – reteta Turul Frantei Eurosport

Ingrediente

  • 150 făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 18 felii subtiri de şuncă
  • 250 g ciuperci
  • 250 g şalote/ceapă
  • 50 g unt
  • 250 ml smântână grasă
  • 100 g brânză rasă
  • usturoi, pătrunjel, sare, piper
  • Eu am folosit ciuperci la cutie de 400 ml, salam de sunca si am “plusat” cu ~50 de grame de cascaval.

Mod de preparare

Ca de obicei, in fiecare an, comentatorii de la Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista. S-a nimerit numai bine o reteta de clatite din Picardia ca sa imi inaugurez tigaia Fissler.

Pregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji.

Intre timp va ocupati de pregătirea umpluturii:

Spălati bine, curăţaţi şi tăiaţi mărunt ciupercile proaspete şi ceapa.

Luaţi o cratiţă, puneţi o bucată de unt la topit, apoi ceapa şi gătiţi la foc foarte mic timp de 20 de minute.

Adăugaţi ciupercile, amestecaţi bine şi mai lăsaţi pe foc 10 minute.

Puteţi adăuga puţin usturoi şi pătrunjel.

Când e gata, adăugaţi 2 linguri de smântână, sare şi piper. Amestecaţi bine. Dupa ce s-a calit ceapa, puteti deja sa incepeti sa coaceti clatitele. Mie mi-au iesit 12 clatite, o duzina. :)

Aveam eu destule tigai pentru clatite. de toate felurile, si nu ma asteptam ca tigaia Fissler sa le intreaca pe toate, dar a fost mult mai buna decat oricare. Ti-e pur si simplu drag sa faci clatite. Nu iti trebuie ulei, clatitele nu se lipesc de tigaie, nu faci fum, miros si iti ies niste clatite mari, frumoase, pufoase si coapte uniform. Unde sa mai pui ca tigaia ramane ca noua, o speli putin si gata.

Luaţi o clătită, pe jumatate aşezaţi o felie şi jumătate de şuncă, o lingură şi jumătate de ciuperci şi o felie subţire de unt. Indoiti-o in doua, puneti deasupra 3-4 feliute foarte subtiri de cascaval, apoi impăturiţi clătita inca o data şi aşezaţi-o într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Procedati la fel cu toate, suprapunandu-le putin una peste alta.

Adăugaţi o lingură sau două de smântână, iar deasupra presăraţi brânza rasă după gust. Introduceţi la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 10 minute şi serviţi fierbinte alături de un pahar de vin roşu. Merge si o bere rece.

Pentru aspect si gust am adaugat cateva feliute de peperoni si cateva frunzulite de patrunjel. O minunatie de clatite si de tigaie. Fissler sa traiasca si apucati-va de clatitit, ca merita. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise