autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Lady fingers

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
compozitia 1, 6 galbenusuri, 1 plic de zahar vanilat, 4 linguri de zahar, 130 gr faina, compozitia 2, 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 lingurite de zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade
Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin galbui, aproape albe.
Se da usor prin sita faina deasupra albusurilor, fara sa se amestece.
Se bat albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie
Se ia cate o treime din compozitia de albus si se incorporeaza in galbenusuri si faina, amestecand usor, de jos in sus, pentru a evita lasarea compozitiei
Se tapeteaza o tava cu foaie pergament.
Se pune compozitia in punga de spritat si se deseneaza biscuiti lungi de 7.5 cm si lati de 1.5 cm, cu 2.5 cm spatiu intre ei.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Se dau la cuptor pentru 8-10 minute, pana se coc,dar raman cu textura de buretel. Ideea este sa ramana moi, insa coapte inauntru
Se servesc, simple sau in combinatii sant bune pentru tiramisu
Daca ti-a placut reteta noastra "Lady fingers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Nicolaescu Elisabeta , 10 noiembrie 2015

    faina se adauga la galbenusuri nu la albusuri ca altfel albusurile nu o sa se bata!!! verificati reteta!

  • Iuliana Simionescu , 24 noiembrie 2013

    am sa fac si eu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca sunt piscoturi de sampanie. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      cred ca sunt asemenea piscoturilor,nu?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Sunt sigura ca sunt o bunatate,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Felicitari, Anastasia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • compozitia 1
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 130 gr faina
  • compozitia 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 lingurite de zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

18 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

10 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Nicolaescu Elisabeta

faina se adauga la galbenusuri nu la albusuri ca altfel albusurile nu o sa se bata!!! verificati reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Orez in lapte roz