Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru crescut.
Întindeți foile pe dosul tăvii ( eu le întind direct pe hârtie de copt ). Le coaceți cam 8 minute la 180 de grade.
Laptele se fierbe împreună cu amidonul și zahărul. Se amestecă continuu cu telul până ce se îngroașă. Se lasă să se răcească complet. Untul se mixează separat. Treptat se adaugă câte o lingură din pasta de amidon răcită, esența și zeama de lămâie.
Cu o pensulă de patiserie ungem cu puțin lapte prima foaie. Întindem primul strat de cremă, apoi repetăm pentru fiecare dintre foile rămase.
Albușurile le bateți spumă ca și pentru bezele. Adăugați zahărul, apoi esența de lămâie. Puneți spuma pe bain marie și continuați să amestecați cu o spatulă până veți observa o consistență lipicioasă. Întindeți-o cât încă este caldă. În contact cu aerul, la suprafață se va usca. Opțional puteți presăra coajă rasă de citrice.
Rețeta integrală o găsiți și pe blog: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/2014/01/lamaita.html
Poftă bună!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii