Langosi cu branza

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Langosi cu branza

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 4 linguri ulei,
  • 150gr. iaurt,
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 300-350 gr faina(dar in functie de cat de mari sunt ouale mai trebuie adaugata o lingura de faina, pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana).
  • Umplutura
  • 300 gr. telemea de vaca
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, sarea si uleiul.

Faina se amesteca cu bicarbonatul apoi se adauga putin cate putin in compozitie si se framanta un aluat nelipicios.

Se rup bucati de aluat (depinde cat de mari doriti sa faceti langosile) aproximativ 75-80 de gr le-am facut eu.Se intind foi rotunde.

Se pune umplutura de branza doar pe o parte, se aduce o parte peste alta si se apasa cu furculita pe margini ca sa nu iasa umplutura la prajit,dar si pentru aspect.

Se incinge uleiul intr-o tigaie(cratita) si se prajesc langosile pe ambele parti numai la foc mic.

Se scot pe hartie absorbanta.

Aluatul este foarte pufos si nu trebuie lasat deloc la crescut (l-am lasat 15 minute ca pe orice aluat sa se odihneasca cum zic eu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise