Lapte de cocos

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Lapte de cocos

Ingrediente

  • 1 nuca de cocos
  • 2 pahare apa
  • vanilie, scortisoara etc
  • miere de albine (optional)

Mod de preparare

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.

Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.

Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .

Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem folosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.

Noi l-am baut proaspat facut , deci nu a fost cazul de stat in frigider.

Restul de nuca se poate folosi la prajituri . Eu am pus-o in congelator si o voi foflosi candva .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise