Ingrediente
Pentru 1 L de lapte:, , , , 4 oua mari sau 5 mai mici, , , , 10 linguri de zahar, , , , 2 pliculete zahar vanilat, , , , jumatate de plic de budinca de vanilie, , , , , , , , Optional: ciocolata/ cocos pentru decor.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Ouale se separa. Albusurile se vor bate spuma tare de tot impreuna cu un praf de sare si 4 linguri de zahar. Trebuie sa nu cada de pe lingura spuma.
Galbenusurile se vor bate spuma impreuna cu 5 linguri de zahar si cu jumatate din plicul de budinca de vanilie.
Cand laptele fierbe, introduceti scurt o lingura rece pentru a opri fierberea, dati si focul la minim, dupa care inepeti sa adaugati cu lingura din albusul pregatit. Nu ii inghesuiti prea multi deodata. Puneti cam 3-4, si ii mai intoarceti de pe o parte pe alta pentru ca laptele sa ajunga pe toate partile, dupa care ii scoateti. Invartitii asa vreo 40 de secunde - 1 minut. Scoateti fiecare bulgaras in parte intr-un vas. Dupa ce i-ati terminat pe toti, adaugati compozitia de galbenus in lapte, amestecand pentru cateva minute. Turnati la sfarsit compozitia obtinuta intr-un vas, si asezati bulgarasii desupra.
Radeti ciocolata/ cocos/ orice altceva daca doriti.
Sa aveti pofta!