Lasagna

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • Sosul Bolognese:
  • - 1200 g carne vita sau amestec cu porc;
  • - 500 ml suc rosii;
  • - o cana apa sau supa de legume;
  • - 100 g unt;
  • - 1 ceapa;
  • - 1 morcov;
  • - 5-6 catei de usturoi;
  • - 1 lingurita rozmarin;
  • - 1 lingurita salvie;
  • - sare si piper.
  • Sosul Bechamel:
  • - 100 g unt;
  • - 4 linguri faina;
  • - 600 ml lapte;
  • - 1/2 lingurita nucsoara;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar cratita mai intinsa se topeste untul, se adauga ceapa si usturoiul amestecand continuu pentru a nu se arde, apoi se adauga morcovul.

Cand s-au inmuiat putin, se adauga carnea si se amesteca din cand in cand pana isi schimba culoarea.

Dupa aceea se pune sucul de rosii si apa sau supa de legume si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade, cam 45-60 min.

Cand este aproape gata se adauga rozmarinul, salvia, sarea si piperul. Apoi se lasa sa se odihneasca pana se face sosul alb.

Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga faina si se stinge turnand cate putin lapte amestecand continuu. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase, apoi se condimenteaza cu nucsoara, sarea si piperul.

Tava se unge cu unt si se pune mai intai un strat de sos Bechamel, apoi unul de sos Bolognese, cascaval sau parmezan, foi de lasagna. Se repeta pana se termina sosurile. Ultimul strat va fi de sos Bechamel, cascaval sau parmezan si cateva bucatele de unt.

Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise