Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Ingrediente

  • 1 pachet de 375 g foi de lasagna
  • (se poate face cu foi preparate acasa din 2 oua, 400 g faina, sare, 50 ml apa)
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • 200 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 18 feliute branza topita
  • 1 legatura patrunjel verde (uscat)
  • 3-4 linguri ketchup
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 ardei gras rosu (proaspat sau congelat)
  • unt cat o nuca
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura

Mod de preparare

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcocul si ciupercile, dupa cateva minute adaugati jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentati. Adaugati 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade zeama, dar nu de tot, ~20 minute. Eu am pus si o mana de boabe de mazare congelate, pentru aspect.

Intre timp preparati un sos Bechamel astfel: puneti la topit untul, adaugati faina si 2 feliute de branza topita, amestecati energic cu un tel si adaugati laptele clocotit, amestecand continuu pana se ingroase sosul. Condimentati-l.

Ungeti o tava mai inaltuta cu o lingura de ulei, puneti uniform pe fundul tavii o treime din sosul Bechamel, o treime din compozitia de carne, acoperiti cu un strat de fasii de lasagna, urmeaza un strat de felii de branza topita si o treime din compozitia de carne. Continuati cu o treime din sosul Bechamel, fasii de lasagna, ultima treime din compozitia de carne, ultima treime din sos si ultimul strat de fasii de lasagna.

Acoperiti cu restul de ketchup, un strat de felii de branza topita, fasiute subtiri de ardei rosu si frunze de patrunjel. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25 minute. Scoateti tava, indepartati folia si presarat cu cascavalul ras. Introduceti din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasati sa se racoreasca, taiati lasagna in patrate de o portie si asezati-le pe farfurii. Am decorat cu cateva seminte de susan, picaturi de ketchup si frunze de patrunjel, cateva feliute de usturoi murat. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise