Lasagna cu foi de casa

Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu foi de casa

Ingrediente

  • Sosul Ragu:
  • 1 kg carne amestec porc/vita
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 conserve rosii in suc propriu (800g)
  • 1 borcan sos bolognese
  • 2 cescute apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100 ml lapte
  • Sosul Bechamel
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • nucsoara
  • Pentru foile de lasagna:
  • 3 oua
  • cca.300-350 g faina (in functie de marimea oualor)
  • sare
  • In plus:
  • cascaval ras
  • parmezan

Mod de preparare

Pentru sosul Ragu:

Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma, adaugam sosul bolognese, conservele de rosii si apa si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora si jumatate, pana obtinem un sos bine legat, daca apa se evapora rapid, se mai poate adauga apa. Spre final, condimentam cu sare, piper si putin cimbru, iar pentru a avea un sos mai cremos, am adaugat si 100 ml lapte. Mai lasam cca. 5 minute, iar sosul ragu este gata.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric, punem untul, lasam pe foc pana se topeste, pe urma adaugam faina in ploaie si amestecam cu un tel pana obtinem o pasta, adaugam si laptele putin cate putin, amestecand energic, apoi condimentam cu sare si nucsoara si continuam sa amestecam pana cand sosul s-a ingrosat. Il lasam sa se racoreasca pana incepem asamblarea.

Pentru foile de lasagna:

Intr-un bol, adaugam ouale si putina sare, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen si tare. Aluatul obtinut l-am impartit in bucati de marimea unui ou, le-am presarat cu faina si le-am trecut prim masina de paste pana la numarul 6, dupa care le-am lasat sa se zvante putin pana am terminat si cu celelelate sosuri.

Pentru asamblare:

Intr-o tava mare si adanca, unsa cu unt, punem un strat de sos bechamel, pe urma un strat foi de lasagna, inca un strat sos bechamel, apoi un strat generos de sos ragu, presaram putin parmezan ras, apoi adaugam inca un strat de foi de lasagna, peste punem sos bechamel, alt strat de sos ragu, inca putin parmezan si tot asa pana la terminarea sosurilor (mie mi-au iesit 3 randuri de sos ragu). Ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna care sa fie acoperite cu sos bechamel. La final, presaram cascaval ras si inca putin parmezan si dam totul la cuptorul incins pentru cca. 45 bminute sau pana lasagna noastra s-a rumenit frumos deasupra.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate servi cu mare pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise