autor:

BakeUpArtist

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Lasagna cu foi de clatite

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Ingrediente
Pentru asamblare, , - mozzarella, , Sos bolognese, , - 500 g carne tocată (eu am folosit porc), - 2 morcovi mari, - 3 cepe mari, - o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită, puteți pune mai mult), - 700 ml pastă de tomate, - 4-5 căței de usturoi, - cimbru, - sare, - piper, - 200 ml apă, , Sos bechamel, , - 700 ml lapte, -50 g unt, - 200 g făină, - nucșoară, - piper, - sare, , Foi de clătite, , - 4 ouă, - sare, - 500 ml lapte, - aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Sos bolognese



- Se curăță legumele și se toacă mărunt;

- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;

- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;

- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;

- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;



Foile de clătite



- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;

- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;

- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;



Sosul bechamel



- Se topește untul;

- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;

- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;

-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;



Asamblare



- Se tapetează o tavă cu unt;

- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;

- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;

- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;

- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.



- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.

- La servire eu am adăugat pesto;
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru asamblare
  • - mozzarella
  • Sos bolognese
  • - 500 g carne tocată (eu am folosit porc)
  • - 2 morcovi mari
  • - 3 cepe mari
  • - o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită
  • puteți pune mai mult)
  • - 700 ml pastă de tomate
  • - 4-5 căței de usturoi
  • - cimbru
  • - sare
  • - piper
  • - 200 ml apă
  • Sos bechamel
  • - 700 ml lapte
  • -50 g unt
  • - 200 g făină
  • - nucșoară
  • - piper
  • - sare
  • Foi de clătite
  • - 4 ouă
  • - sare
  • - 500 ml lapte
  • - aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura inabusita de miel cu stafide