Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Ingrediente

  • - 100 g branza Moeciu
  • - 100 g crema de branza Focsani
  • - 150 g parmezan
  • - 400 g carne de vita tocata
  • - 300 g carnati putin afumati
  • - 500 g spanac
  • - 2 oua
  • - 1 ceapa
  • - 1 morcov
  • - 2 catei de usturoi
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml suc de rosii
  • - 1 lingurita busuioc
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1/2 lingurita piper
  • - sare
  • - 15 foi pentru lasagna (depinde de care folositi, au marimi diferite)

Mod de preparare

Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit. Dupa 2 - 3 minute se adauga carnatul taiat feliute, se lasa putin sa se prajeasca apoi se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu piper, se pune busuiocul si oregano si se lasa sa fiarba in suc propriu aproximativ 5 minute pentru a se dezvolta aromele. Carnea de vita necesita o fierbere putin mai indelungata asa ca am adaugat o ceasca mica de apa fierbinte, am acoperit tigaia si am lasat la fiert compozitia, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute. La sfarsit am pus sucul de rosii, putina sare si i-am mai dat cateva clocote.

Intre timp am preparat combinatia de branzeturi ( branza Moeciu se da pe razatoarea cu gauri mici, crema Focsani se zdrobeste cu furculita si parmezanul gata zazuit), amestecand cele trei feluri de branza cu ouale si sare dupa gust .

Pentru compozitie am folosit 100 g parmezan.

Amestecati bine compozitia de branzeturi apoi adaugati spanacul tocat. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la scurs de seara pana dimineata...(se poate si mai putin).

Intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa sarata am fiert aproximativ cate 7 minute fiecare foaie pentru lasagna. Intr-o tava am pus putin din amestecul de carne, am acoperit cu foi de lasagna puse una langa alta, am pus amestec din carne, apoi amestec de branzeturi si spanac.Am continuat cu straturile de foi lasagna, carne, branzeturi pana ce s-au terminat toate.

Mi-au iesit 5 straturi. Peste ultima foaie am pus parmezanul ramas .

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptor pentru 40 de minute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise