Lasagna cu vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu vinete

Ingrediente

  • - foi lasagna
  • - 1 vanata mai mica
  • - cascaval ras
  • - 250-300 gr carne tocata
  • - 1 ceapa mica
  • - 3 fire ceapa verde
  • - 200 ml pasta rosii
  • - 1 lingurita pasta ardei iute (optional)
  • - cimbru
  • - busuioc
  • - oregano
  • - sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • - 50 gr unt
  • - 1 lingura faina
  • - 250 ml lapte
  • - nucsoara
  • - sare, piper

Mod de preparare

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam pasta de rosii, pasta de ardei iute, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mediu pana scade putin lichidul. Cand carnea este gata presaram cimbru, busuioc si oregano.

In timpul in care se face sosul vom pregati vinetele. Curatam vinetele, feliem rondele - sau pe lungime (cum preferati) - mai subtiri, presaram putina sare si lasam cateva minute sa se inmoaie. Stergem feliile de vinete cu un servetel pentru a absorbi zeama pe care o lasa, incalzim gratarul, punem putin ulei de masline si prajim vinetele pe ambele parti.

Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa si condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Pregatim un vas termorezistent, luam o foaie de lasagna si o ungem cu sosul bechamel pe ambele parti, peste vom pune carnea tocata, feliile de vinete, cascaval ras si repetam operatiunea pana la ultimul strat care va fi sosul bechamel si cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute, pana se rumeneste cascavalul. Inainte sa scoatem vasul incercam cu o furculita ca foile sa fie moi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise