Lasagna de carne cu sos Bechamel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Lasagna de carne cu sos Bechamel

Ingrediente

  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 4 linguri pastã de rosii
  • 500 gr. carne de vacã tocatã
  • sare, piper
  • 1 lingurã oregano, ervas de provence (amestec de cimbrisor, busuioc...)
  • 350 gr. foi de lasagna din comert
  • 5 dl sos Bechamel sau smântânã lichidã
  • 100 gr brânzã rasã (parmezan de preferintã)

Mod de preparare

Lasagna este originarã din America de N.

Chiar dacã se crede cã este o mâncare tipicã italianã. Sau gãsit dovezi cã o mâncare identicã cunoscutã sub numele de "losenys"era servitã la curtea regelui Richard in sec.14. Reteta apare în prima carte de bucate din Anglia.

Multe retete folosesc diferite tipuri de brânzã, dar cele clasice sunt riccota si parmezan.

Clasica Lasagna Bolognesa era fãcutã cu Parmigiano Reggiano, multe retete folosind sosul Bechamel.

A fost documentatã prima oarã in sec 13, versiunea mai veche nu includea rosiile, deoarece acestea încã nu existau în Europa.

Aceastã retetã este tipic portughezã, se poate înlocui carnea de vacã cu carne de pasãre tocatã.

Pt. umpluturã se poate pune 200 ml de smântânã sau Bechamel extra ca sã nu iasã prea seacã.

1)Cãleste ceapa si usturoiul tocati în ulei de mãsline.

Adaugã rosiile curãtate de pielitã tocate gros.

Lasã sã se înmoaie, pune pasta de rosii, optional 1 pachetel de smântânã licidã si carnea

2)Condimenteazã cu sare, piper, oregano, ervas provence.

Mai lasã pe foc încã 5 minute.

3)Într-o formã de cuptor fã un rând de foi de lasagna, carne si terminã cu foi de lasagna.

Toarnã sosul Becamel, apoi brânza.

Dã la cuptor 30 min la 190ºC.

Serveste caldã cu o salatã dupã plac.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise