Ingrediente
500 g carne tocata de vita, foi de lasagne proaspata (se gasesc in frigidere la supermarket), 2 morcovi medii, 8 tije de telina, 2 cepe medii, 200 ml vin rosu sec, 700 ml rosii pasate, 500 g ricotta, 150 g mozzarella, parmezan ras, sare, piper, busuioc, nucsoara, ulei de masline
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Morcovii se dau pe razatoare, tijele si cepele se toaca marunt. Trebuie sa avem cantitati egale din aceste 3 ingrediente.
Intr-o oala potrivita incingem ulei si calim legumele aproximativ 10 minute. Adaugam carnea tocata si o amestecam cu legumele. Lasam totul pe foc mediu aproximativ 10 minute, adaugam sare si piper. Apoi stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul la foc mare. Adaugam rosiile pasate si amestecam totul. Se lasa pe foc aproximativ 20 de minute pana scade sosul. Spre final condimentam cu busuioc si nucsoara (dupa gust).
Se incalzeste cuptorul.
Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu putin ulei. Foile de lasagne se taie pe jumatate pe lung si se ung cu 1-2 linguri de ricotta. Se adauga ragu deasupra si parmezan. Apoi se ruleaza si se pun in forma. Se repeta pana se termina ingredientele, pastrand putin ragu pentru a pune deasupra rulourilor.
Se presara deasupra roluourilor mozzarella rasa. (Pentru a rade mozzarella mai usor va recomand sa o lasati 15 minute in congelator.)
Se lasa la cuptor pana se rumenesc rulourile.
Pofta buna!