Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete.
Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine.
Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta.
La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie.
Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.
Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava.
Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit.
Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos.
Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze.
Sa aveti pofta!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii