autor:

Catalina
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Ingrediente
2 vinete, 1 ceapa, 1 dovlecel, 2 ardei, 3-4 rosii, o lagatura mica de patrunjel, 50-60 ml ulei de masline, 500 g faina de porumb, 1,5litri apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca, chiar si bucati mai mari. Intr-o tigaie se pune uleiul si apoi ceapa lasand sa se prajeasca putin, ardeiul taiat bucati mai mari, patrunjelul tocat si se lasa 5 minute apoi dovlecelul taiat feliute iar dupa 3 minute vinetele si se mai lasa 5 minute. Se adauga rosiile taiate cuburi, sare, se amesteca putin dupa care se acopera si se lasa 15-20 minute amestecand din cand in cand. Se face mamaliguta iar cand este gata se pune in farfurii iar peste ea se adauga legumele gatite. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Cred a e delicioasa si e minunata in perioada postului...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Super !

  • Catalina , 29 iunie 2010

    O idee buna... data viitoare voi pune si usturoi, cu siguranta e mai gustos :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca a iestit tare buna,dar si eu ca si Alina as adauga si usturoi.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Bunutaaaaaaaa !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Tare buna mancarica...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Felicitari ! o mancarica minunata pentru perioada de post si nu numai. *****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte gustos! Eu as mai adauga si un mujdei de usturoi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei
  • 3-4 rosii
  • o lagatura mica de patrunjel
  • 50-60 ml ulei de masline
  • 500 g faina de porumb
  • 1,5litri apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

26 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Cred a e delicioasa si e minunata in perioada postului...

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza