Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Ingrediente

  • -1 dovlecel
  • -2 morcovi mijlocii
  • -1 cana mazare congelata
  • -1 ardei gras (eu am avut verde, dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!)
  • -1 felie telina
  • -2 oua
  • -1 ceapa alba
  • -sare (optional)
  • -foi de dafin, piper boabe
  • -1 capatana de usturoi
  • -gelatina

Mod de preparare

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja –nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!

Am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care l-am taiat pe lung in felii subtiri de 1/2cm. Am taiat cubulete de 2cm felia de telina; felia de telina poate fi mai groasa sau mai subtire, functie de gust.

Intr-o oala de 3 litri am pus pe jumatate apa cu putina sare (dupa gust), foi de dafin, piper boabe si cand a inceput sa dea in clocot am rasturnat in oala morcovul, ceapa si telina; dupa 10 minute de fiert am adaugat dovlecelul si dupa alte 10 minute de fiert am completat cu ardeiul gras.

Separat am pus la fiert mazarea congelata in putina apa cu sare. Dupa ce am spalat ouale le-am pus la fiert cam 10 minute (sa fie tari). Intr-un vas termorezistent am asezat mazarea fiarta si bine scursa (pastrati supa de mazare pentru aspic), rondelele de morcovi, dovleceii bine scursi de apa.

Daca legumele nu sunt bine scurse de apa, riscati sa nu sa se intareasca bine aspicul.

Dupa a au fiert ouale le-am spalat intr-un jet de apa rece ca sa se curete usor de coaja, le-am decojit, am taiat rondede si le-am asezat in vas.

Am pus deasupra, dupa ce au fiert, cubuletele de telina si fasiile de ardei gras si cateva frunze de patrunjel sau telina.

Am curatat usturoiul, l-am zdrobit ca pentru mujdei si l-am rasturnat in supa in care au fiert legumele si mazarea; (am lasat sa se raceasca supa inainte de a pune usturoiul -sa fie foarte putin calda) si l-am lasat cam 20 minute.

Separat, dizolvam gelatina conform instructiunilor si o amestecam cu supa.racita, dupa care o strecuram printr-o sita foarte deasa.

Supa rezultata am rasturnat-o peste legume cu grija sa nu se tulbure.

Am asteptat sa se raceasca complet si am asezat platoul in frigider asteptand cu emotie daca s-a intarit asa cum imi place mie (sa tai cu cutitul aspicul)

A doua zi de dimineata am probat aspicul: a iesit minunat!

Incercati! Merita!

Sfat:

-supa sa o fierbeti la foc mic ca sa ramana limpede

-ceapa am aruncat-o imediat ce a fiert, si nu am tinut-o in supa prea mult (aduce un gust usor amar)

-se pot face portii separate in cutii de iaurt (sau margarina) si se rastoana in furfurii cand se serveste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise