Trebuie sa avem de toate in camara iarna asta, pentru ca nu stim ce ne asteapta cu criza perpetua. M-am gandit sa pun si niste legume, zarzavaturi si verdeturi tocate, cu sare, pentru ciorbe.
Curatati si spalati radacinoasele, curatati cepele, dovlecelul de coaja si seminte, ardeii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Taiati cepele in bucati mari, morcovii si albiturile bastonase, dovlecelul in cuburi mari, ardeii si gogosarii bucati mai mari. Varza se taie mare impreuna cu restul verdeturilor.
Dati toate ingredientele prin masina de tocat. Eu m-am saturat sa le toc cu masina si am folosit, pana la urma, un blender (chiar daca este cam micut, dar a mers mai repede).
Dupa ce ati tocat totul, adaugati sarea, amestecati si lasati vreo 30 de minute sa odihneasca pana ce amestecul lasa zeama. Puneti totul in borcane, umpleti-le bine si adaugati deasupra cate o lingurita de sare, frunze visin sau cate o lingura de ulei, apoi strangeti bine capacele.
Eu am pus cate o leaca de ulei, pana s-au umplut borcanele. Sper sa ma pomeniti la iarna, cand veti manca o ciorbita buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii